Prague & Paris 2015

Hello,

Astept de ceva timp si momentul acesta cand sa am si eu timp sa postez amintiri de demult, aproape uitate ce le-am avut in anul 2015,2016, 2017 As incepe cu cea mai veche amintire, cand am avut ocazia sa vizitez Praga si apoi Parisul, orasul luminilor sau al dragostei dupa cum il numesc unii. Despre Praga nu pot sa va spun foarte multe pentru ca am stat doar 2 zile, insa a fost superb. Un oras cu o istorie veche, arhitectura conservata destul de bine. Ce pot sa va spun, acum dupa atatia ani, este ca excursia noastra, planificata cu masina a fost o reusita, desi drumul a fost cam lung pana acolo, a meritat efortul. Am platit si cateva amenzi pentru depasirea vitezei, evident, dar per ansamblu a fost o calatorie plina de satisfactii.

Am avut ocazia sa ne intalnim cu prieteni dragi, sa povestim, sa depanam amintiri, care ne-au fost nu doar prieteni ci si ghizi in cele cateva zile cat am stat in Paris. Orasul este plin de viata, cu multiple civilizatii (natii) ce il compun in prezent, deci o populatie cam pestrita. Desigur, ne-am lovit si de negri, care m-au obligat (pacalit) sa le cumpar o bratara, pe care am pastrat-o oricum fiindca imi reamintea de timpul petrecut in Africa in 2014.

Obiectivele turistice ne-au incantat in mare parte cam toate…la unele pretul e acceptabil, la altele cam  mare. O experienta deosebita am avut cand am mers sa vizitam Palatul Versailles. Ne-am pus la rand, fiind intr-o duminca era o coada de cateva SUTE de m, fiind ferm convinsi ca intrarea era gratis in perioada respectiva. Dupa ce am parcurs o mare parte din rand, cand sa ajungem la tipul care verifica daca avem biletele inainte ca sa ne lase sa ne indreptam spre zona de primire unde era filtrul, ne dam seama ca totusi ne trebuie bilet. In fine, portarul amabil ne arata directia de unde trebuie luate biletele, acesta costandu-ne inca 15min de asteptare (noroc ca nu mai erau multi la casa), pastrandu-ne locul in rand. Recomand cu caldura sa vizitati Palatul dar si gradinile si de asemenea, nu uitati de AUDIO GUIDE, care e inclus in pret! Noi romanii, cum nu vrem sa cheltuim prea mult, nu avem nevoie de ghid, deci nici nu ne uitam la semne si nici nu intrebam. In final, si-au meritat toti banii!

Ahhh, tot aici, tot cu acesta ocazie, a debutat si relatia de prietenie a sorei mele Cristina cu actualul meu cumnat Emil. Asa ca, pot confirma, ca are ceva Parisul acol in el ce “atata” dragostea. Desigur, nu cred ca va functiona acesta in cazul tuturor…dar merita incercat! 😀 De pierdut, nu pierdeti nimic, eventual niste bani!!! :))))

Va las acum sa va bucurati de fotografii….eu merg si pregatesc urmatoarea postare restanta din 2016! 😀

Enjoy!Leave a Reply


*

Captcha Captcha Reload